Verkocht: Volkswagen Kever originele Weltmeister 1972


Merk:  Volkswagen
Type:  1300
Kleur:  Marathon Blue Metallic
Bouwjaar:  1972
Kilometerstand:  83000
Brandstof:  Benzine
Transmissie:  Handgeschakeld
Motorinhoud:  1300cc
 

Verkocht!

Hier hebben we te maken met een heel bij zonder exemplaar, het gaat namelijk om een Volkswagen Kever Weltmeister. Het bijzondere is, dat het hier om een origineel exemplaar gaat. Deze ‘Weltmeister’ is geproduceerd van 19 februari tot met 31 maart in 1972. Er zijn slechts 5000 stuks geproduceerd.

De kleur is Marathon Blue Metallic en de auto is voorzien van de originele Weltmeistervelgen. Deze speciale oplage is in het leven geroepen omdat in 1972 het toenmalige record van de T Ford als meest geproduceerde auto, werd verbroken door de Kever. Vandaar de titel ‘Weltmeister’, wat in het Nederlands ‘Wereldkampioen’ betekent. 

Het bijzondere aan dit model is, is dat de 2eeigenaar van deze auto hem 30 jaar in bezit heeft gehad en hij heeft hem in 2014 compleet gerestaureerd. Daarna is er niet meer met deze iconische Kever gereden. Ook bijzonder is de achteruitrij verlichting en achterruitverwarming bij dit model. Deze Kever wordt afgeleverd met een nieuwe APK.


Heeft u vragen over deze prachtige kever of zou u graag meer informatie willen hebben over dit iconische model, neem dan contact met ons op. Onze gegevens staan onder het tabblad 'Openingstijden en Contact'. Gelieve een afspraak maken om deze auto te bezichtigen.